UUTTA – Metsänomistajat

Hiilinielusadon korjuu alkaa Suomessa 

Ensimmäisenä Suomessa tarjoamme koko metsäkiinteistöä kattavan lisäisen hiilinielujen määrän laskennan metsänomistajille Luonnonvarakeskuksen kanssa yhteistyössä tehdyn verkko-ohjelmiston avulla. Pystyt saamaan tarkan tieteellisen tiedon perusuran lisäksi lisäisen hiilinielusi määrästä ja kasvusta pitkälle tulevaisuuteen, kun otat käyttöön LUKEn verkko-ohjelmiston pohjalta laaditun ilmastopainotteisen metsähoitosuunnitelman™ ja toimit sen mukaisesti. Asiantuntijamme laatima llmastopainotteinen metsänhoitosuunnitelma™ antaa tarkat ohjeet koko metsäalueesi käsittelyyn vuosiksi eteenpäin.

Metsänomistaja oletko valmis kasvattamaan hiilinielusadon tuleville markkinoille?
 
Tulevaisuudessa lisäiset hiilinielut tullaan myymään kompensointituotteina yrityksille ja voit saada uutta merkittävää lisätuloa metsästäsi maksimaalisessa suhteessa. Heti kun valtio saa asiaan liittyvät säännökset ja puitteet valmiiksi on hiilinielujen hyödyntämisen aika, joka on jo lähellä. Metsäsi oikeaoppinen hoito lisätä hiilensidontaa on hyvä aloittaa siis nyt heti sillä rahaksi muuttuva tulevan kesän "hiilinielusato" korjataan tulevan syksyn aikana varastoon tai on mahdollista myydä kauttamme lisäisenä hiilinieluna. Lisätietoja info@hiilinieluntuottajat.fi

Olisitko metsänomistajana valmis hoitamaan metsääsi entistä paremmin ja antaa sen kasvaa kauemmin, jos saisit siitä korvauksen? Miten saisin laskettua metsieni lisäisen hiilinielujen määrän? Mene sisään metsään.fi linkistä ja anna meille ohjeen mukaan siirtolupa tilasta/tiloistasi niin voimme laskea sinulle hiilinielujen määrän LUKEn meille tekemällä verkkosovelluksella.

Suomalaiset metsänomistajat eivät ole aiemmin saaneet korvausta metsänsä tuottamasta hiilinielusta, eikä metsänomistajien merkittävää roolia ilmastonmuutoksen ehkäisijöinä ole ymmärretty riittävällä tavalla. Nyt me Hiilinieluntuottajilla haluamme tehdä yhteistyötä metsänomistajien kanssa tehostaaksemme suomalaisten metsien kasvua ja maksamme metsänomistajille korvauksen lisääntyvästä hiilinielusta.

 

Metsien parempi kasvu on positiivinen asia niin ilmaston, metsäteollisuuden kuin luonnon monimuotoisuuden kannalta. 

Kestävässä metsätaloudessa huomioidaan taloudellinen,ekologinen sekä sosiaalinen kestävyys.

Metsät ovat Suomen tärkein luonnonvara. Sen lisäksi, että puu on monessa muodossa hyödynnettävissä oleva raaka-aine, toimii metsä myös kasvaessaan tehokkaana hiilinieluna. Yleisesti on pitkään ollut keskustelua metsänkäytöstä ja hakkuiden negatiivisista ilmastovaikutuksista. Tämä on usein johtanut mielikuvaan siitä, että metsäteollisuus on pelkästään negatiivinen asia. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Metsä toimii kasvukaudellaan tehokkaana hiilinieluna. Kun metsää elinkaarensa jälkeen hakataan, voidaan puuta hyödyntää mekaanisesti, jolloin puu jatkaa hiilivarastona toimimista. Puulla voidaan myös korvata muiden, ilmastolle haitallisempien raaka-aineiden käyttöä.

Oletko halukas kartoittamaan metsätilasi yhteistyömahdollisuuksia? Ole yhteydessä meihin, niin keskustellaan lisää. Kartoitamme metsätilasi sopivuuden yhteistyöhön ja ohjeistamme sinua ilmastopainotteisen metsänhoidon kanssa. Kauttamme saat tuloja kasvavasta metsästä ja pääset edistämään merkittävästi Suomen tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2035.