Metsänomistajat

Myy metsäsi hiilinielu kompensaatiotuotteena

Metsänomistaja, olisitko valmis hoitamaan metsääsi paremmin ja antaa sen kasvaa kauemmin, jos saisit korvauksen metsäsi hiilinielusta?

Suomalaiset metsänomistajat eivät ole aiemmin saaneet korvausta metsänsä tuottamasta hiilinielusta, eikä metsänomistajien merkittävää roolia ilmastonmuutoksen ehkäisijöinä ole ymmärretty riittävällä tavalla. Nyt Hiilinieluntuottajat HNT Oy maksaa rahallista korvausta metsänomistajille myymällä metsien hiilinielua kompensaatiotuotteena yrityksille ja yksityishenkilöille.

“Me määritämme metsäsi hiilinielun arvon ja etsimme ostajan, joka maksaa sinulle hiilinielun ylläpidosta ja hoidosta. Ohjeistamme sinua tarvittaessa metsäsuunnitelman laatimiseen liittyvissä asioissa ja metsänhoidon järjestämisessä, jotta hiilinielu kasvaisi mahdollisimman suureksi”, Hiilinieluntuottajat HNT Oy:n perustaja Veijo Tirkkonen kertoo.

Mitä paremmin metsänomistaja hoitaa metsäänsä ja mitä kauemmin sen annetaan kasvaa, sitä suurempi on metsän hiilinielun sidontakyky ja siitä saatava korvaus. Lopulta myös korvaus laadukkaasta puutavarasta on parempi. Aiemmin metsänomistajilla ei ollut kannustinta antaa metsän kasvaa täyteen mittaansa, sillä puun tuotto saadaan perinteisesti vasta, kun se kaadetaan ja myydään.

“Kun metsäsi kasvaa, saat sen myötä kasvavasta hiilinielusta rahallisen korvauksen. Mitä tarkemmin pidät metsästäsi huolta koko kasvun ajan, sitä suurempi on metsäsi hiilinielu ja sitä enemmän saat korvausta. Samalla saat lisätuloja myymällä metsänhoidollisista harvennuksista tulevan puun eteenpäin, ja lopulta pääset myymään parempilaatuista puuta.”

Kasvava metsä toimii hiilinieluna kasvupaikasta riippuen ainakin 60 vuotta. Sen jälkeen metsässä kasvaa sopivan kokoisia puita esimerkiksi rakennusteollisuuden raaka-aineeksi. Mekaanisesti hyödynnetty puu, esimerkiksi hirsitalon muodossa, toimii hiilivarastona sukupolvelta toiselle.

Haluatko saada tuloja kasvavasta metsästäsi? Samalla pääset edistämään merkittävästi Suomen tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2035.

Soita tai lähetä sähköpostia ja kysy, miten muutat metsäsi hiilinielun rahaksi.

Siru Pernu Hiilinieluntuottajat Oy
Siru Pernu
Kehitys- ja myyntikoordinaattori
siru@hiilinieluntuottajat.fi
050 552 1093