Yritykset

Kompensoi yrityksesi päästöt suomalaisen metsän hiilinielulla

Ilmastonmuutos on aikamme suurin uhka. Päästöjä tulisi leikata lyhyessä ajassa merkittävästi, mutta työkaluja toiminnan vastuullisuuden kehittämiseen on vain rajallinen määrä. Samaan aikaan kuluttajien ostokäyttäytyminen on muuttunut ja vastuullisuus korostuu ostopäätöksissä enemmän kuin koskaan aiemmin. Kuluttajat odottavat yrityksiltä vastuullisuutta yhä kasvavissa määrin ja yritysten tulisikin löytää jatkuvasti lisää keinoja vastuullisuuden kehittämiseksi.

Ympäristövastuullisuutta kehittääkseen tulee ensin leikata päästöjä sen verran mitä voidaan ja tämän jälkeen voidaan jäljelle jäävä päästömäärä kompensoida. Tarjoamme yhteistyökumppanimme kautta mahdollisuuden kartoittaa yrityksen hiilijalanjäljen yksittäisen tuotteen, tuotesarjan tai koko toiminnan elinkaaren ajalta. Kun yrityksen hiilijalanjälki tunnetaan, on helpompi ymmärtää mistä hiilijalanjälki koostuu ja millä toimenpiteillä hiilijalanjälkeä voidaan pienentää. Hiilijalanjälki voi olla myös asiakkaille tärkeä tieto.

Toteutamme yhteistyössä suomalaisten metsänomistajien kanssa hankkeita, jonka tuloksena metsien kasvu lisääntyy ja sitä kautta myös hiilinielut kasvavat. Hankkeiden lisääntyvä kasvu mallinnetaan Luonnonvarakeskuksen (Luken) Motti-ohjelmistoa hyödyntäen.

Haluaisitko kuulla lisää hiilijalanjäljen kompensoinnista tai elinkaarimallinnuksesta?

“Hiilinielu kasvaa sitä nopeammin, mitä tehokkaammin metsää hoidetaan. Neuvomme metsänomistajia ilmastopainotteisempaan metsänhoitoon ja metsä saa kasvaa kauemmin. Kun hiilinielu kasvaa, kasvaa myös laadukasta puuta, joka voi jäädä varastoimaan hiiltä esimerkiksi hirsitalona seuraavan 300 vuoden ajan. Kun kompensoit päästöjä toteuttamiemme hankkeiden kautta, tuet myös suomalaisen metsän vastuullista kasvatusta.”

Miksi kompensoida päästöjä?

Päästökompensointi on erinomainen lisä yrityksen vastuullisuusstrategiaan.

 

Kaikkia päästöjä ei ole mahdollista leikata.

Kuluttajat toivovat yrityksiltä vastuullisuutta. Vastuullisuus tuo mukanaan kilpailuetua.

Päästökompensointi on ilmastoteko.

Etkö vielä tiedä yrityksesi hiili­päästöjä?

Ota yhteyttä meihin - yhteistyökumppanimme laskee hiilipäästösi.

HNT Metsäkummiksi? Yritys, haluaisitko osallistua hiilinielujen kasvattamiseen vapaaehtoisuuteen perustuen? HNT Metsäkummina osallistut ilmastopainotteisen metsänhoidon tukemiseen yrityksellesi sopivalla panoksella. HNT Metsäkummius ei edellytä elinkaarimallinnusta ja on palvelun räätälöitävyyden vuoksi erinomainen vaihtoehto erityisesti pienemmille yrityksille.

Projekteillamme on nyt HIILINIELUTAKUU!

Projektien turvana

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Luonto on toisinaan arvaamaton eikä kaikkia tapahtumia ole mahdollista ennustaa. Luonnonmullistukset myös yleistyvät ilmaston lämpenemisen myötä ja siksi olemme päättäneet myöntää projekteillemme Hiilinielutakuun. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, jos metsätilalla, jolla toteutetaan projektejamme, tapahtuu jotain yllättävää ja esimerkiksi myrskyn seurauksena kaatuu runsas määrä puita eikä arvioitu hiilensidonta pääse tapahtumaan, siirretään projekti joko osittain tai kokonaan toisaalle sopimuskauden loppuajaksi. Näin takaamme sen, että luvattu hiilensidonta tapahtuu.

Voit siis olla huoleti, luonnonilmiöt eivät uhkaa hiilinieluprojektiasi vaan turvanasi on Hiilinielutakuu.

Tuemme ilmastopainotteista metsänhoitoa-2

Haluatko tietää mitä hyötyä päästöjen kompensoinnista on, miten viestiä siitä asiakkaille tai paljonko tämä maksaa?