Yksityishenkilöt

 

Kompensoi hiilijalanjälkesi suomalaisella metsällä

Suomella on tavoitteena olla hiilineutraali vuonna 2035. Tähän tavoitteeseen pääsemiseen valtio voi vaikuttaa esimerkiksi päästövähennyksillä tai verotusta suuntaamalla. Valtion toimet eivät kuitenkaan yksinään riitä pääsemään asetettuihin tavoitteisiin. Jotta tavoitteisiin päästäisiin, tulisi myös henkilötasolla tehdä muutoksia kulutustottumuksiin.

Hiilinielun kasvua tehostava kompensointituote on tehokas lisäkeino ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja keino tavoitella tulevaisuudessa jopa nettohiilinegatiivisuutta. Hiilinieluntuottajat HNT Oy on kehittänyt yksityishenkilöille mahdollisuuden kompensoida vuotuisen hiilijalanjälkensä tai yksittäisiä hankintojaan hyödyntämällä suomalaisen metsän hiilinielua.

“Kartoitamme suomalaisten metsänomistajien metsiä, määritämme hiilinielun arvon ja tarjoamme täysin suomalaista kompensaatiotuotetta. Samalla metsänomistajat motivoituvat hoitamaan metsäänsä paremmin ja antavat puiden kasvaa siihen mittaan, kunnes ne eivät enää toimi tehokkaana hiilinieluna. Sitten puu voi jäädä sitomaan hiiltä esimerkiksi hirsitalona seuraavan 300 vuoden ajan,” Hiilinieluntuottajat HNT Oy:n perustaja Veijo Tirkkonen kertoo.

Tällä hetkellä arvioitu suomalaisen keskimääräinen hiilijalanjälki on noin 10 hiilidioksiditonnia vuodessa. Tietyillä valinnoilla voi pienentää hiilijalanjälkeään, mutta pelkät päästövähennykset eivät kuitenkaan riitä, vaan hiilen sitomista tulee myös tehostaa päästäksemme ilmastotavoitteisiin.

“Meidän avullamme voit hyvillä mielin tehdä sijoituksen tulevaisuuteen, joka kasvattaa yhteistä hiilinieluamme. Se on yksinkertainen keino kompensoida omaa hiilijalanjälkeäsi ja tukea samalla suomalaisten metsien kasvua tehokkaaksi hiilinieluksi”.

Osta sataprosenttisesti suomalainen kompensointituote itsellesi tai arvoistasi kertovaksi lahjaksi. Samalla osallistut suomalaisen metsän vastuulliseen kasvatukseen ja kasvatat hiilinielua.